Vanzarile totale rezultate de Germanos Group au atins in Romania valoarea de 97,9 milioane euro pe anul 2005, inregistrand o crestere de 60%, conform unui comunicat al grupului. Profitul inainte de plata impozitelor a fost de 7 milioane euro, iar profitul net a ajuns la 4,9 milioane euro.

“Suntem foarte multumiti de rezultatele inregistrate de Germanos. Cifrele sunt incurajatoare si reflecta pozitia de lider pe care o avem pe piata locala. Credem cu tarie ca angajamentul nostru fata de companie ne va ajuta sa ne dezvoltam si sa ne imbunatatim performantele in urmatorii ani”, a declarat Nikos Kakoulidis, country manager al Germanos Group Romania.

Pe plan international vanzarile Germanos au depasit valoarea de un miliard, ajungand la 1,025 miliarde euro, inregistrand o crestere de 19% in principalele sectoare de activitate ale grupului. Profitul net al grupului dupa plata impozitelor a fost de aproximativ 63,1 milioane euro, inregistrand o crestere de 17,1%, in timp ce castigurile per actiune au inregistrat o crestere considerabila de 16%, ajungand la 0,78 euro pentru o actiune.

In particular, vanzarile din activitatile de retail, prin lantul de magazine Germanos, au inregistrat o crestere de 14% si au atins pragul de 566 milioane euro, comparativ cu 496,6 milioane euro in 2004. Veniturile din comisioanele aferente traficului de comunicatii al clientilor Germanos au crescut cu 22,1%, atingand valoarea de 73 milioane euro. O crestere importanta a fost inregistrata la veniturile provenind din produsele digitale, care au atins 83 milioane euro, cu o crestere de 32,3%. Vanzarile de telefoane mobile au ajuns la o valoare de 98,9 milioane euro, inregistrand o crestere de 16,9%. Activitatea industriala a grupului a generat vanzari de 71 milioane euro, in crestere cu 32,5%. In sfarsit, veniturile provenite din distributia produselor catre consumatori au inregistrat o crestere de 32,4%, atingand 381 milioane euro.

In Romania, corporatia Germanos are o retea de 100 magazine, oferind consumatorilor serviciile operatorilor Connex-Vodafone, Cosmote si Zapp.

Sursa: Germanos Group, 28 februarie 2006