Conform unei analize recente realizate de Simon Peters, analist în domeniul criptoactivelor al platformei de investiții eToro, valoarea Bitcoin ar putea atinge 50.000 de dolari până la sfârșitul săptămânii.  Iată analiza acestuia privind evoluția acestei criptomonede. 

“Mișcarea Tesla de a investi în aceste monede și anunțul său că va accepta criptomoneda ca metodă de plată pentru propriile produse a schimbat cu adevărat situația. Se vorbește deja că Apple și Google vor copia mișcările Tesla, adăugând bitcoin la propriile lor sisteme de plată.

Consumul digital crește. Ne așteptăm să îi vedem și pe alții urmând exemplul Tesla, plățile în bitcoin având din ce în ce mai mult sens pentru companiile care își desfășoară aproape toate vânzările online.”, a precizat Simon Peters.

Tesla investește în Bitcoin

“Lăsând la o parte creșterea dramatică a prețului criptomonedei, acest lucru are implicații de anvergură pentru companii. Dacă corporațiile de mărimea Tesla, evaluate la aproape 1 trilion de dolari, cred că bitcoin-ul poate fi utilizat în acest mod și sunt dispuse să-și susțină opiniile acționând în acest fel, atunci alții vor începe, fără îndoială, să ia în considerare bitcoin-ul. Tesla și-a diversificat propria afacere investind în bitcoin la scară largă. Credem că și alte companii vor căuta, de asemenea, să adauge bitcoin în portofoliu pentru diversificare, dar și ca poliță de asigurare împotriva devalorizării altor monede.

Lumea se mută spre online din ce în ce mai mult, iar criptomonedele se află în centrul tranzacțiilor online și, cu un astfel de sprijin de la o companie de miliarde de dolari, probabil că prețul va atinge 50.000 de dolari până la sfârșitul săptămânii.”, a declarat Simon Peters.

Bitcoin a înregistrat o creștere puternică

Tesla a anunțat recent că a investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și va începe să accepte moneda virtuală ca și mijloc de plată, conform independent.co.uk

Drept urmare, prețul acestei monede a crescut cu aproape 10% după anunțul respectiv, atingând un nou maxim istoric, de aproximativ 43.000 de dolari/unitate.

“Astfel, am investit 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin în cadrul noii politici. Mai mult, urmează în viitorul apropiat să începem să acceptăm criptomoneda ca formă de plată pentru produsele noastre, în baza legilor existente, întâi la nivel limitat, monede virtuale pe care le vom putea lichida sau nu după primire”, transmite Tesla.

Conform constructorului de automobile electrice de înaltă performanță, investiția a fost făcută după ce și-a actualizat politica de investiții pentru a putea cumpăra mai multe feluri de active.