Traficul prin punctele de trecere a frontierei din judeţul Arad a crescut de patru ori în ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în România, în condiţiile în care mii de români care lucrează în străinătate revin în ţară pentru petrecerea sărbătorilor, transmite corespondentul Mediafax.

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră Nădlac, Turnu şi Vărşand au intrat în ţară peste 28.000 de persoane, majoritatea români care lucrează în străinătate.

Cel mai aglomerat punct de trecere rămâne Nădlac, pe unde au intrat circa 19.000 de persoane. Aici au fost deschise patru benzi de circulaţie şi nu se înregistrează timpi de aşteptare, fiind câteva autoturisme pe fiecare bandă, a declarat, duminică dimineaţă, Mihaela Leş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Arad. În momentele în care aglomeraţia este maximă la Nădlac, poliţiştii deschid până la şase benzi de control.

Recomandare: intrarea prin Vărşand şi Turnu

Traficul la frontieră a crescut şi pentru că mulţi români din vestul ţării trec graniţa în Ungaria pentru a face cumpărături şi revin după câteva ore.

Autorităţile le recomandă în continuare celor care aşteaptă rude din străinătate să le transmită acestora să aleagă punctele Vărşand şi Turnu, mult mai puţin aglomerate.

În fiecare an, înainte de sărbătorile de iarnă, de Paşte sau în luna august, traficul la frontiera cu Ungaria creşte semnificativ, pentru că muncitorii români stabiliţi în alte ţări se întorc pentru a petrece sărbătorile sau vacanţa de vară alături de familii.

În luna decembrie a anului trecut, s-a înregistrat un număr de peste 564.000 de persoane care au intrat în România prin punctele de frontieră din Arad.

SURSA: Mediafax