În cursul lunii decembrie 2013, au fost înregistrate intrări de 1.391 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene sau a celor aparținând Ministerului Finanţelor Publice. Ieşirile s-au cifrat la 1.280 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit sau plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută.

La capitolul plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional, pentru care Banca Naţională a României a rambursat circa 228 milioane echivalent euro, iar Ministerul Finanţelor Publice a rambursat circa 120 milioane echivalent euro.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 2.909 milioane euro.

Rezervele internaţionale ale României, respectiv valute plus aur, la 31 decembrie 2013, au fost de 35.434 milioane euro, în scădere faţă de cele înregistrate la 30 noiembrie 2013, când acestea s-au ridicat la 35.466 milioane euro.

Plăţile scadente în luna ianuarie 2014 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 257 milioane euro.