Informația momentului despre pensii! Marcel Ciolacu a dat vestea cea mare! Se aplică din 1 ianuarie

Pensiile vor fi majorate, la 1 ianuarie, cu cel puțin rata inflației, spune președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Invitat în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, liderul social-democraților a declarat că legea în vigoare prevede ca pensiile româniilor să crească ”cel puțin cu indicele de inflație”.

”Avem o lege. Avem o lege în vigoare. (…) Cel puţin cu indicele de inflaţie, categoric că vor fi modificate”, a declarat Marcel Ciolacu, atunci când a fost întrebat dacă vor fi majorate veniturile vârstnicilor.

Pachetele sociale luate de Guvern își fac efectul

Pe de altă parte, președintele Partidului Social Democrat (PSD) a vorbit și despre pachetele sociale pe care Guvernul le-a adoptat, despre care spune că sunt unele corecte. În plus, Marcel Ciolacu spune că acestea se oglindesc în creșterea economică.

”Mai e mult de făcut ca această creştere să se vadă şi în buzunarele românilor. Va fi o bătălie continuă nu an de an, lună de lună, pentru a face faţă acestor crize. Sunt foarte preocupat ce se întâmplă în zona euro. Cel mai important partener al României este Germania, dacă în Germania se porneşte o recesiune, atunci şi noi vom intra în efectul recesiunii din Germania”, a afirmat social-democratul.

PNRR-ul va fi modificat

Marcel Ciolacu a mai fost întrebat dacă partea din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) care se referă la pensii va fi modificat, iar acesta a răspuns că da, subliniind, totodată, că nu este singurul aspect din PNRR care trebuie modificat.

”Despre ce vorbim? Nu putem să stăm cu pensiile nemodificate 49 de ani, în 9,4 (la sută din PIB-n.r.), când media europeană e 12%. Şi ne-au dat dreptate şi vom veni cu o reformă a pensiilor sustenabilă. Nu putem lăsa românii cu o pensie de 1600 de lei. Îi condamnăm la moarte?”, spune social-democratul.

Pensiile speciale ar trebui impozitate progresiv

Liderul PSD a adus în discuție și pensiile speciale, despre care spune că ar trebui impozitate progresiv, aceasta fiind cea mai bună soluție.

Pe de altă parte, el mai spune că nu este normal ca în sistemul bugetar să existe salarii mult mai mari decât cea a președintelui țării.