Crăciun și Revelion 2023! Weekend prelungit de Crăciun

Crăciunul este o sărbătoare iubită de mulți români, mai ales că vine cu zile libere mult-așteptate. Acestea sunt petrecute de obicei în familie. Crăciunul este și preferata copiilor, care au parte astfel de o vacanță de iarnă.

Deși este încă toamnă, iarna se apropie rapid. Astfel, tot mai mulți încep să își facă planuri pentru sărbătorile de iarnă. De aceea, este bine să știm exact care sunt sărbătorile legale pentru a ne putea face planuri precise din timp. Mulți români vor prefera să meargă la munte de Crăciun, iată când puteți face rezervările!

Veștile sunt foarte bune pentru sărbătoarea de Crăciun 2023! Românii vor avea parte de un weekend prelungit în acea perioadă pentru că în acest an Crăciunul nu cade în weekend, ci într-o zi de luni.

În țara noastră zilele libere legale sunt prima și a doua zi de Crăciun. În concluzie, românii se vor putea bucura de un weekend dublu, pentru că zilele de luni și marți, respectiv 25 și 26 decembrie, vor fi zile libere!

2023, zile libere, sărbători legale
SURSA FOTO: Dreamstime

Revelion 2023, minivacanță la început de an

La doar o săptămână distanță de weekendul dublu de Crăciun, ne vom putea bucura de o minivacanță de Revelion. Ziua de 31 decembrie va pica duminică, oferind astfel șansa românilor de a petrece primele zile ale lui 2024, 1 și 2 ianuarie, așa cum își doresc. 1 și 2 ianuarie vor fi considerate zile libere legal, pentru toți angajații din România.

La trecerea dintre ani din 2022, ambele sărbători au căzut într-o duminică, scurtând astfel timpul liber al românilor.

În România, sărbătorile legale sunt considerate zile de repaus recunoscute prin lege. Ele trebuie totuși să fie altele în afară de zilele de weekend.

În aceste zile, majoritatea angajaților au liber, cu excepția celor din domeniul medical, alimentație publică și din alte sectoare în care activitatea prestată este de o astfel de natură încât nu poate fi întreruptă.

Pentru angajații care lucrează în astfel de sectoare, se acordă compensații sub forma timpului liber corespunzător, care trebuie să fie oferit în următoarele 30 de zile.

Aceeași regulă se aplică și în cazul sărbătorilor legale care coincid cu zilele de weekend. În aceste cazuri, angajații care nu pot beneficia de zi liberă au dreptul la o zi liberă în următoarele 30 de zile.