“Este o idee greșită. Proiectul este reluat cu aceleași soluții eronate. Dacă va fi reluat în aceeați stare, atunci în noiembrie autostrada va fi crăpată din nou. Această lucrare va dura 45-60 de zile, în prezent nu se lucrează la refacerea lotului 3 al autostrăzii Orăștie-Sibiu pentru că nici măcar nu s-a aprobat proiectul tehnic care va fi implementat”, a declarat Alexandru Crăciun, fondatorul Asociației Construim România.

Întrebat de ce s-a ajuns la situația actuală pe Autostrada Orăștie – Sibiu, Crăciun a explicat că nu există o greșeală majoră care a deteminat aceste nereguli. “Nu există o greșeală mare, există un lanț de greșeli mici care se duc la o tragedie. Soluluții proiectate greșit. S-a continuat cu soluții politice. Ultima a fost a lui Ponta  care a vrut să deschidă tronsonul pe parcursul campaniei sale electorale și nu s-a ținut cont de partea tehnică”, a explicat Crăciun.

Fondatorul Asociației Construim România a mai spus că una dintre soluții ar fi construirea unui viaduct de 250-300 de metri pentru a elimina această situație instabilă. El a mai zis că pentru a implementa o astfel de soluție ar fi necesară o perioadă de un an de zile de la data începerii. “Suntem departe de a demara o astfel de măsură”, a completat fondatorul Asociației Construim România.