De data aceasta a venit rândul bărbaţilor: se lucrează la un costum pentru bancheri şi funcţionarii publici, care devine transparent atunci când persoana care o poartă minte. Rămâne doar de convins ca aceştia din urmă să îl şi poarte.

Şeful de proiect Daan Roosegaarde explică acest concept:"Tehnologia a devenit a doua noastră piele, a doua limbă, modul de comunicare şi de prelucrare a informaţiilor. Ne petrecem toată ziua uitându-ne la ecranul iPhone. Poate el să devină mai tactil, mai intuitiv? Aceste consideraţii ne-a determinat să creăm haine – a doua piele a omului, care vor deveni transparente la o tulburare a persoanei care le poartă".

Senzorii din ţesătură vor răspunde la creşterea frecvenţei cardiace, făcând-o mai transparentă, graţie materialului din care este făcută aceasta – "folia inteligentă".

Firma Studio Roosegaarde este mult mai cunoscută pentru proiectele sale inovatoare în domeniul infrastructurii decât în cel vestimentar. Ea este autoarea sistemului de iluminare a drumului noaptea cu vopsea fluorescentă, dar un alt proiect i-a făcut celebri pe designerii din Danemarca şi anume ringul de dans de la club WATT (Rotterdam), care transformă energia picioarelor persoanelor care dansează în lumină de fundal.
Sursa: Agerpres