Posibil coșmar pentru Liviu Dragnea.  Laura Codruța Kovesi, dușmanul său declarat, are șanse mari să ajungă în situația de a putea ancheta fraudele cu fonduri europene. Iar compania Teldrum, de care Liviu Dragnea este legat, cel puțin mediatic, a fost deja acuzată că a fost implicată în manevre necurate cu fonduri europene. Altfel spus, Kovesi, ar putea ajunge în postura de a îl ancheta pe Dragnea, din afara țării, de la șefia parchetului european.

Așa cum se știe, fostul procuror șef al DNA se află deja pe lista scurtă pentru preluarea parchetului european, ba chiar este în poll position.

Parchetul european va putea instrumenta dosarele cu mari fraude cu fonduri europene şi/sau cu caracter transfrontalier. Fraudele mari sunt considerate de peste 100.000 de euro, însă, în cazuri specifice, Camera permanentă competentă din cadrul EPPO va decide dacă un caz cu prejudiciu mai mic va fi preluat de Parchetul european în funcţie de gravitatea sau complexitatea lui.

Potrivit actului de constituire al EPPO, dacă Parchetul European preia un caz, autorităţile competente naţionale, cum ar fi DNA, trebuie să facă un pas în spate. În plus, autorităţile naţionale trebuie să informeze EPPO cu privire la cazurile care ar fi de competenţa sa.