"Corpul de control al ministrului Sănătăţii este în cadrul spitalului în momentul de faţă. Au cerut toate documentele de care au nevoie, au demarat ancheta. Ancheta este în curs. Se merge în paralel cu ancheta internă, iar rezultatele le vom face cunoscute. Ancheta internă nu este finalizată şi, în momentul în care vom avea nişte rezultate finale, acelea vor fi concluziile pe care le vom face cunoscute", a spus Miţoiu.

Ea a afirmat că întotdeauna a existat acces la medicamentele necesare pe secţii.

"Dulapul cu medicamente despre care s-a vorbit este descuiat. Totdeauna a existat acces la medicamentele necesare pe secţii. A existat un dulap mare care cuprindea gestiunea totală, care cuprindea toate medicamentele, toate medicamentele necesare pe ATI şi un dulap mai mic care cuprindea un stoc mai mic din aceleaşi medicamente. Acel dulap mare era încuiat, cheia se găsea la asistenta şefă şi în momentul în care medicamentele din dulapul mic erau consumate, aceasta refăcea stocul. Stocul asigura un necesar pentru un interval mai scurt de timp, de exemplu pentru week-end sau de pe o zi pe cealaltă. (…) În momentul acesta, nu mai există decât un singur dulap care cuprinde toate medicamentele. Până în momentul de faţă, stocul a fost suficient. În acest program pe ATI sunt incluşi pacienţii critici", a explicat Miţoiu.

Potrivit acesteia, fostul şef al secţiei ATI Laura Constantinescu este suspendată din funcţie, însă, nu şi din calitatea de medic.

"Doamna doctor Laura Constantinescu a fost suspendată din funcţia de medic şef al secţiei ATI, nu din calitatea de medic. Şef de secţie acum este domnul doctor Şeri Ionel", a spus Fiorela Miţoiu. AGERPRES