La finalul anului trecut, în clădirile de birouri de clasa A şi B din Bucureşti lucrau circa 233.000 de angajaţi, potrivit studiului DTZ Echinox. Comparativ cu anul 2015, numărul lor a crescut cu 30.000 de persoane, adică cel mai mare ritm de creştere din ultimii trei ani. Numărul mediu de salariaţi din Bucureşti este de circa 850.000 de persoane, potrivit celor mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică.

„Ţinând cont de livrările anunțate pentru anul acesta și de cererea existentă în piața de birouri, estimăm că până la finalul anului 2017, numărul angajaților din clădirile de birouri moderne din București va ajunge la aproximativ 260.000“, a declarat Bogdan Bogatu, senior broker al departamentului de birouri din cadrul DTZ Echinox.

Zona metroului Pipera, alături de intersecţia Blvd-ului Barbu Văcărescu – Şos. Pipera şi zona de Vest a Capitalei ocupă primele trei poziții din punct de vedere al numărului de angajați din clădirile de birouri moderne. La sfârșitul anului, în zona metroului Pipera numărul de angajaţi a depășit 45.000, în timp ce în Barbu Văcărescu numărul angajaților care lucrează în spații de birouri moderne se situează la peste 40.000. În zona de Vest, numărul angajaților a ajuns la aproximativ 33.000.

Comparativ cu anul precedent, aceşti poli de birouri au înregistrat și cele mai mari creșteri ale numarului de angajați. Astfel, în zona Barbu Văcărescu – Pipera  creșterea a fost de 32%, în zona de Vest numărul angajaților a crescut cu 23%, în timp ce în zona Dimitrie Pompeiu, la finalul anului 2016 lucrează cu aproximativ 20% mai multi angajați față de 2015.