Cunoscutul medic Dorel Săndesc, trage un semnal de alarmă. Medicul din Timișoara avertizează cu privire la un scenariu pe care-l consideră „horror”. Este vorba despre mutația virusului în corp, care poate produce efecte letale.

El a precizat că în momentul în care virusul se transformă, șansele unei persoane la supraviețuire usnt extrem de reduse.

„Virusul e capabil de mutații care nu se petrec în aer, ci în corp. E un scenariu horror: un virus care te infectează, care se transformă în tine și devine nu doar mai contagios, cu 70% cum este acum, ci poate deveni mai letal.

Acesta este un scenariu care iată, ca în filmele horror pur și simplu, virusul se transformă într-un monstru ucigaș în interiorul tău și nu-ți mai dă nici măcar o șansă”, a spus medicul, la B1 Tv.

Avertismentul transmis de medic

În acest context, medicul a mai menționat riscul vaccinări este unul la care ne putem expune. Acesta ne poată scăpa de eventualele complicații pe care le-am putea avea dacă ne infectăm cu noul coronavirus.

„Merită să aștepți, să-ți asumi acest risc, atunci când poți să te vaccinezi înainte și să eviți eventualele probleme?! Mai ales că, Doamne-ajută!, studiile arată că toat mutațiile care s-au înregistrat până acum, toate variantele virusului sunt sensibile la vaccin, care este capabil să prevină noile mutații”, a mai punctat Săndesc.

Totodată, medicul a mai adăugat că în etapa a doua de vaccinare, în care au prioritate persoanele vulnerabile, de peste 65 de ani și cele cu boli cronice, nu e vreme de pierdut.

El i-a invitat pe români să se programeze cât mai rapid pentru imunizare, în  contextul în care noile tulpini fac din ce în ce mai multe victime.

„Observăm că în țările unde numărul de persoane vaccinate este foarte mare, în special în Israel, deja acest lucru arată impactul vaccinării în reducerea contagiozității. Sunt convins că lunile care urmează vor confirma la nivelul comunităților cu procent ridicat de vaccinare efectul benefic.

Aceasta, desigur, va contribui la convingerea oamenilor să se vaccineze, dar este păcat să se piardă timpul după părerea mea, pentru că nu știi cum se transformă virusul în propriul tău organism”, a mai declarat medicul Dorel Săndesc.