Invitat la o emisiune a MSNBC, Anthony Fauci a fost întrebat despre viitorul pandemiei și posibilitatea ca situația să se agraveze, cu varianta Delta care riscă să se transforme intr-un ”monstru”, potrivit Newsweek.

“Există întotdeauna riscul (…) să avem o acumulare de noi mutații pentru a ieși o variantă care este funcțional diferită”

Varianta Delta este în prezent forma dominantă în SUA, reprezentând peste 99% din infectări, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

”Există întotdeauna riscul ca, pe măsură ce avem o mai mare circulație a virusului în comunitate, să avem o acumulare de noi mutații pentru a ieși o variantă care este funcțional diferită de cele pe care le vedem acum”, a spus dr. Anthony Fauci.

El a continuat precizând că varianta Delta se transmite „extraordinar de ușor și eficient” între oameni și a explicat creșterea recentă a cazurilor din SUA.

Vaccinarea, soluţia pentru ca virusul să nu sufere mutaţii în timp

„Unul dintre motivele pentru care vrem să ne asigurăm că vom vaccina cât mai mulți oameni este că virușii nu vor suferi mutații dacă nu au posibilitatea să se răspândească și să se replice”, a spus el.

Aproximativ 54 la sută din populația SUA este complet vaccinată, dar niciun stat nu are încă 70 la sută din populația sa complet vaccinată.

SUA rămân în urmă față de alte țări. În comparație, Spania are 75% din populație complet vaccinată, Franța și Italia 64%, iar Germania la 62%.

Sursă foto: Dreamstime