Pfizer a continuat studiile în Israel, una din ţările cu cea mai reuşită campanie de vaccinare la nivel mondial, iar rezultatele privind a treia doză de vaccin sunt foarte încurajatoare.

Ce se întâmplă cu organismul după doza 3 din vaccinul Pfizer?

Potrivit datelor transmise de Pfizer către FDA (Agenţia pentru Medicamente şi Alimente din Statele Unite), protecţia împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2 creşte şi revine la 95% în cazul unei a treia doze de vaccin făcute la 6 luni după cea de-a doua, transmite CNBC.

Studiul a fost realizat de Pfizer în Israel, între 1 iulie şi 30 august, un interval în care varianta Delta era tot mai des întâlnită pe întreg teritoriul ţării.

Pfizer şi BioNTech cer aprobarea FDA pentru vaccinarea cu a treia doză în SUA

În tot acest timp, FDA se confruntă cu tot mai multe presiuni din partea administraţiei de la Washington pentru a autoriza doze de rapel pentru populația generală încă de săptămâna viitoare.

Compania Pfizer solicită acum în Statele Unite ale Americii, în baza datelor incluse în acest studiu, “acordarea unei doze de rapel din vaccinul Pfizer administrat intramuscular la aproximativ 6 luni după doza 2 la persoanele cu vârsta peste 16 ani”.

Pfizer a înaintat FDA şi date dintr-un studiu de fază a treia, realizat pe aproximativ 300 de persoane cu vârste cuprinse între 19 și 55 de ani. O treime dintre participanți erau supraponderali, iar o treime erau obezi, conform documentelor.

Militarii americani vor fi suspendați sau concediați dacă nu se vaccinează

În tot acest timp, Armata SUA a început vaccinarea obligatorie a militarilor.

Potrivit unui comunicat de presă, militarii care vor fi exceptați de la vaccinare sunt cei care prezintă motive medicale sau religioase, în timp ce restul vor fi suspendați sau concediați.

După ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din SUA a aprobat în totalitate administrarea vaccinului anti-Covid Pfizer/BioNTech luna trecută, Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a ordonat tuturor ofițerilor armatei americane în serviciu să se vaccineze.

Sursă foto: Dreamstime