Producătorul berii Corona nu va aduce nicio modificare strategiei sale de publicitate, în ciuda asemănării nefericite a numelui cu infamul coronavirus, potrivit CNN Business.

Constellation Brands, care produce mai multe variante ale popularei beri lager, a anunţat într-un comunicat că clienţii săi „înţeleg că nu există nicio legătură între virus şi afacerea noastră”.

„Vânzările de bere Corona sunt foarte solide şi apreciem sprijinul constant al fanilor noştri. Publicitatea pentru Corona corespunde cu campania pe care o derulăm de 30 de ani şi se bazează pe încrederea puternică a clienţilor”,  a transmis purtătorul de cuvânt al Constellation Brands, Stephanie McGuane.

O coincidență costisitoare

Răspândirea coronavirusului nu ar fi putut avea loc într-un moment mai prost pentru Constellation, care cheltuie 40 de milioane de dolari pentru lansarea noii beri hard seltzer sub brand Corona. O parte din promovare include un tweet sponsorizat care a provocat critici pentru utilizarea frazei ”coming ashore soon” (ajunge la ţărm în curând n.r.)

Două sondaje publicate în această săptămână arată că brandul Corona are de suferit din cauza reacţiilor negative.

5W Public Relations a arătat că 38% dintre americani nu ar cumpăra ”sub nicio formă” Corona din cauza epidemiei, iar alţi 14% au spus că nu ar comanda în public Corona. Studiul a fost realizat în rândul a 737 de băutori de bere din Statele Unite.

Într-un alt studiu, efectuat de YouGuv, intenţia consumatorilor de a cumpăra Corona a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii doi ani. Studiul mai arată că scorul de favorabilitate al Corona a scăzut semnificativ de la începutul anului.

O asemănare nefericită

În India, un număr foarte mare de locuitori au folosit în căutarea lor pe Google termenii „Corona beer virus”. Potrivit datelor Google trends, indienii confundă sau asociază virusul cu berea Corona. Această confuzie a fost înregistrată și în Australia, Canada și SUA.

Acţiunile Constellation Brands au scăzut joi cu 8%, în contextul unui declin general al pieţei, pe fondul creşterii temerilor provocate de coronavirus. Numărul cazurilor a urcat vineri la 83.577, la nivel global. Aproape 3.000 de oameni au murit din cauza virusului.