Coreea de Nord se luptă cu un val de COVID! Nu există tratament anti-COVID. Cu ce se tratează oamenii

Coreea de Nord își intensifică producția de medicamente și materiale medicale, inclusiv sterilizatoare și termometre, și încurajează utilizarea medicamentelor tradiționale coreene despre care se spune că reduc febra și durerea, în timp ce se luptă cu o epidemie de coronavirus fără precedent.

Medicamentele tradiționale au fost „eficiente în prevenirea și vindecarea bolii maligne”, a declarat agenția de știri de stat KCNA, deși nu există dovezi medicale pentru aceste afirmații.

Un val COVID, confirmat pentru prima dată de Coreea de Nord săptămâna trecută, a stârnit îngrijorări cu privire la lipsa resurselor medicale și a vaccinurilor în această țară, iar agenția ONU pentru drepturile omului a avertizat asupra consecințelor „devastatoare” pentru cele 25 de milioane de locuitori.

Alte cel puțin 262.270 de persoane au raportat simptome de febră și încă o persoană a murit până miercuri seara, a declarat KCNA, citând date de la sediul central de prevenire a epidemiilor de urgență de stat. Acesta nu a precizat câte persoane au fost testate pozitiv pentru virus, scrie The Guardian.

Numărul deceselor ar putea fi destul de ridicat

Kee Park, un specialist în sănătate globală de la facultatea de medicină de la Harvard, care a lucrat la proiecte de asistență medicală în Coreea de Nord, a declarat că numărul de cazuri noi ar trebui să înceapă să scadă ca urmare a măsurilor preventive consolidate, cum ar fi restricțiile de călătorie și menținerea lucrătorilor separați în grupuri în funcție de locul de muncă.

Dar, a spus Park, Coreea de Nord va avea dificultăți în a oferi tratament pentru numărul deja mare de persoane cu Covid-19, adăugând că numărul deceselor ar putea ajunge la zeci de mii, având în vedere numărul mare de cazuri.

Fabricile produc mai multe seringi, medicamente, termometre și alte consumabile medicale „într-un mod fulgerător” în capitală și în regiunile învecinate, a declarat KCNA, în timp ce au fost instalate mai multe secții de izolare și s-au intensificat lucrările de dezinfecție.

„Mii de tone de sare au fost transportate de urgență în orașul Phenian pentru a produce o soluție antiseptică”, a precizat KCNA.

Rapoartele au venit după ce liderul nord-coreean Kim Jong-un a criticat distribuția ineficientă a medicamentelor și a criticat oficialii pentru reacțiile lor „imature” la epidemie.

Bolnavii de COVID se ”tratează” cu remedii naturale și pastile tradiționale

În absența unei campanii naționale de vaccinare și a tratamentelor Covid, mass-media de stat a încurajat pacienții să folosească analgezice și antibiotice, precum și remedii casnice neverificate, cum ar fi gargara cu apă sărată sau consumul de ceai de lonicera japonica sau de frunze de salcie.

„Tratamentele tradiționale sunt cele mai bune!”, a declarat o femeie pentru televiziunile de stat, în timp ce soțul ei descria faptul că își pune copiii să facă gargară cu apă sărată în fiecare dimineață și seară.

Mass-media de stat au încurajat, de asemenea, pacienții să folosească analgezice și antifebrile, cum ar fi ibuprofenul, precum și amoxicilina și alte antibiotice – care nu combat virușii, dar sunt uneori prescrise pentru infecții bacteriene secundare.

Nu este prima oară când Coreea de Nord folosește astfel de medicamente

Deși nu a pretins că antibioticele și remediile casnice vor elimina Covidul, Coreea de Nord are un lung istoric de dezvoltare de tratamente nedovedite din punct de vedere științific, inclusiv o injecție făcută din ginseng cultivat în elemente de pământuri rare despre care pretindea că ar putea vindeca orice, de la SIDA la impotență.

Unele își au rădăcinile în medicamentele tradiționale, în timp ce altele au fost dezvoltate pentru a compensa lipsa medicamentelor moderne sau pentru a le exporta.