Comisia Naţională de Apărare nord-coreeană NDC a dezminţit încă o dată că ar avea vreo legătură cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures să anuleze lansarea prevăzută pentru ziua de Crăciun a peliculei "The Interview", o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un.

Preşedintele american Barack Obama a declarat vineri că Phenianul a orchestrat operaţiunea.

"Vom răspunde pe măsură într-un moment, într-un loc şi un mod pe care le vom alege", a avertizat el.

NDC, citată de agenţia de presă oficială nord-coreeană, a replicat că armata şi populaţia Coreei de Nord sunt "pregătite pentru o confruntare cu Statele Unite, în toate spaţiile de conflict, inclusiv în cel al războiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele".

"Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Albă, Pentagonul şi continentul american şi va depăşi cu mult contraatacul simetric anunţat de Obama", a adăugat NDC.

Coreea de Nord, care a mai lansat ameninţări la adresa Statelor Unite, a acuzat administraţia Obama că a fost "implicată profund" în realizarea acestui film.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" în urma ameninţărilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri şi filme încă nelansate.

Potrivit Biroului Federal de Investigaţii al Statelor Unite, Coreea de Nord este responsabilă de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, în noiembrie, administraţia Barack Obama anunţând că analizează modalităţi de ripostă.