Legătura dintre acest atac şi Coreea de Nord nu a fost stabilită, însă nici nu a fost îndepărtată, subliniază Re/code, care citează surse apropiate acestui dosar.

Atacul informatic, care se poate să fi fost condus din China, a coincis cu lansarea filmului 'The Interview', distribuit de Sony, în care este prezentat un complot al CIA pentru asasinarea liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, scrie site-ul amintit.

Filmul a provocat furia liderilor de la Phenian, mass-media comuniste ameninţând cu 'represalii nemiloase'.

În acest lungmetraj, un prezentator, interpretat de James Franco, şi un producător (Seth Rogen) obţin un rar interviu cu numărul unu în ierarhia nord-coreeană, dar sunt recrutaţi de agenţia americană de informaţii ca să îl asasineze.

În atacul cibernetic dezvăluit marţi, hackerii ameninţă că vor face publice informaţii strategice cu privire la această filială a companiei japoneze Sony, potrivit site-ului specializat The Next web.

Toţi angajaţii de la Los Angeles ai studioului Sony Pictures au fost trimişi acasă, fiind instruiţi să nu se conecteze la reţeaua informatică a companiei, a făcut cunoscut Next web.

O fotografie publicată pe reţeaua de socializare Reddit de o persoană care se prezintă ca un fost angajat al Sony arată o pagină pe care sunt scrise cuvintele 'Piratat de #GOP', iniţialele unui grup de hackeri numiţi 'Guardians of peace' (gardieni păcii).

SURSA: Agerpres