Medicul pediatru și profesorul universitar Mihai Craiu, avertizeză populația în legătură cu numărul de cazuri de Covid care va crește și mai mult dacă nu respectăm strict regulile. Medicul a vorbit în special de riscurile la care îi expunem pe copii odată cu începerea școlii. Iată ce spune medicul:

„Nu toate merele frumoase sunt… nevinovate. Vom întelege asta pe propria piele, mai curând sau mai târziu. Cei care vă vând povesti frumoase și vă oferă iluzia unei situații roz, lipsită de griji, vă dau un măr otrăvit.

O să mai vorbim de cifrele din România peste câteva zile. Acum despre cele din SUA unde școala a început deja de 1 lună. Saptămâna trecută copiii si adolescenții au reprezentat 28.9% din totalul celor infectați cu noul coronavirus. Și cifrele sunt în crestere..

De ce se intâmplă asta? Pentru că varianta Delta este de 5 ori mai contagioasă decât varianta inițială (spune Profesorul Nigel Curtis din Australia, unul dintre cei mai reputați specialiști din lume in domeniul bolilor infecțioase, la copil).

Cum este cu școala? Ar trebui respectate FOARTE strict regulile deoarece în lipsa utilizării corecte a măștilor și în lipsa testării adecvate se observă infectarea a 75% din cei susceptibili în urmatoarele 3 luni.

Fără mijloace de prevenție vor rămâne la școală doar un sfert din copii (acolo unde nu se vor închide total școlile) în trimestrul I. Nu vă mai luați după vrajitoare ce oferă mere otrăvite…”, a scris medicul Mihai Craiu pe pagina sa de Facebook.

Explozie de cazuri în România

Grupul de Comunicare Strategică a publicat noul bilanț al pandemiei de coronavirus. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate mii de infectări, dar și decese. Totodată, situația de la Terapie Intensivă de agravează și ea, în spitale fiind un adevărat haos.

Astfel, potrivit datelor publicate de GCS, până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României au fost confirmate 1.135.027 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.073.552 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.441 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 35.286 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 15.09.2021 (10:00) – 16.09.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 71 de decese (35 bărbați și 36 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Alba,  Bihor, Brașov, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.