diAstfel, în cadrul târgului EUROPORT de la Rotterdam de la începutul acestei luni, au fost semnate contracte de export în valoare de cca 60 de milioane de euro şi, de asemenea, angajamente de export de încă 50 milioane de euro pentru construcţii corpuri de nave, nave pentru dragare, precum si echipamente navale pentru clienţi din diverse ţări.
În luna martie a.c., participarea firmelor româneşti din domeniu la targul EUROPORT – Istanbul a adus semnarea unor contracte in valoare de cca. 10 milioane de euro în timpul târgului şi de peste 15 milioane de euro în urma contactelor stabilite pe perioada acestuia.
În cadrul targului Nor-Shipping – Oslo din luna mai, au fost semnate contracte de export  de peste 200 milioane de euro.
Operaţiunile comerciale rezultate în urma participării firmelor româneşti la târgurile internaţionale pentru produse ale industriei navale au contribuit la creşterea exporturilor româneşti, în acelaşi timp fiind identificate noi oportunităţi de atragere a investiţiilor în sectorul naval.