Luna trecută, Continental AG, al doilea producător european de anvelope, a plătit 1,4 miliarde de euro pentru Veyance Technologies în ideea de a-şi întări divizia ContiTech de produse din plastic şi cauciuc.

'Timp de mai mulţi ani ne-am extins marja de manevră. Cred că am dobândit flexibilitatea financiară necesară pentru mari achiziţii', a declarat directorul general Elmar Degenhart.

Odată cu preluarea Veyance Technologies, proporţia veniturilor generate de Continental din afara industriei auto va creşte până la 32% de la 28%. Obiectivul grupului german este să majoreze această proporţie până la 40%.

În paralel, Continental a anunţat că în 2013 profitul său net a rămas stabil la 1,92 miliarde de euro. Cu toate acestea, compania intenţionează să majoreze dividendele cu 11% până la 2,50 euro pe acţiune.

De asemenea, Continental şi-a reafirmat obiectivele pentru 2014, respectiv o creştere de 5% a cifrei de afaceri până la 35 de miliarde de euro, după ce în 2013 cifra de afaceri a crescut cu 2% până la 33,3 miliarde de euro.

Pe piaţa din România, Continental are aproximativ 5.000 de angajaţi la uzine din Timişoara, Sibiu şi Braşov.

SURSA: Agerpres