Contaminările din școli revin la o valoare medie

Ministrul Educaţiei a anunțat miercuri, 24 martie, că raportările de miercuri indică 30 de infectări cu noul coronavirus la elevi şi 22 în rândul profesorilor.

„Ieri eram foarte îngrijoraţi pentru că numărul de infectări în rândul elevilor şi în rândul cadrelor didactice raportate în şcolile din România a depăşit cu mult media. Astăzi am simţit un uşor sentiment de uşurare pentru că revenit în medie. Mai exact, astăzi au fost raportate în şcolile din România 30 de infectări în rândul elevilor şi 22 de infectări în rândul personalului didactic”, a declarat ministrul Educaţiei, miercuri seară, la Antena 3.

Câte persoane din sistemul de educaţie s-au vaccinat?

Conform informațiilor transmise de Sorin Cîmpeanu, aproape 150.000 de persoane din totalul de aproximativ 350.000 de angajaţi din sistemul de educaţie s-au vaccinat până miercuri.

Luni, Ministerul Educaţiei anunţa că, în perioada 15-22 martie, au fost confirmate 211 cazuri de infectare cu COVID-19 la elevi şi preşcolari, precum şi 279 la angajaţi din învăţământ.

„Se constată o uşoară creştere a numărului mediu zilnic de infectări în cazul elevilor şi un trend descrescător al cazurilor în rândul personalului”, comparativ cu săptămâna anterioară, arătau reprezentanţii ministerului.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, susţinea că îi „place să creadă” că scăderea este consecinţa ratei ridicate de vaccinare în rândul profesorilor.

Când ar putea fi închise școlile?

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a subliniat luni, faptul că școlile trebuie să rămână deschise. Există totuși o situație, în care acest lucru nu este posibil, mai exact atunci când „situaţia epidemiologică o impune”.

Totodată, ministrul a subliniat faptul că în cazul în care școlile se închid este nevoie de măsuri complementare, pe care elevii din zonele carantinate nu le pot folosi.

„Susţin în continuare principiul că şcolile trebuie închise ultimele, doar dacă situaţia epidemiologică o impune. Dacă o impune, nu avem nimic de spus, dar e foarte important: măsura de închidere a şcolilor fără alte măsuri complementare – vedem cu toţii ce înseamnă lipsa unor măsuri complementare, mai ales cei care locuim în zone carantinate – nu va produce efectul dorit”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Realitatea Plus.