PlayStation Vita a fost lansată în ţara noastră astăzi, însă va fi disponibilă de mâine. Varianta cu Wi-Fi costă 1.150 de lei, iar cea cu 3G costă 1.450 de lei.

PS Vita încorporează un ecran OLED de 5 inch, multi-touch pe partea frontală şi un pad unic multi-touch pe spate.  Procesorul este Arm Cortex A9 core (japonezii nu specifică frecvenţa procesorului), memorie RAM  este de 512 MB, iar memoria  VRAM este de 128 MB. Consola mai încorporează două camere foto, GPS, difuzoare stereo şi microfon.

Jocurile disponibile în prezent sunt: Uncharted Golden Abyss, Wipeout 2048, Little Deviants, Everybody’s Golf, Reality Fighters, Hustle Kings, ModNation Racers şi Unit 13.

 PS Vita are preinstalată o aplicaţie, numită Party care permite utilizatorilor să se bucure de chat voce sau text, nu doar în timpul jocului online, ci şi când utilizatorii se joacă jocuri diferite sau foloses aplicaţii diferite Internet browser.

"Vita", care înseamnă "Viaţă" în limba latină, a fost ales drept cel mai potrivit nume pentru sistemul de divertisment portabil de nouă generaţie deoarece combină ideea de gaming profund şi conectivitata socială în contextul lumii reale.