Consiliul Concurenței a intrat pe fir! A declanșat o investigație pe piața producției li comercializării vopselelor decorative

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind o posibilă înţelegere pe piaţa producţiei şi comercializării vopselelor şi acoperirilor decorative între Fabryo Corporation şi unii dintre distribuitorii săi.

Autoritatea de Concurenţă are indicii că Fabryo Corporation, în calitatea sa de producător, a stabilit preţurile de revânzare în relaţia cu distribuitorii săi, pentru o serie de produse comercializate. De asemenea, investigaţia vizează şi o posibilă înţelegere pentru împărţirea pieţei pe criterii de teritorialitate.

Au fost efectuate mai multe inspecții

În cadrul acestei investigaţii, inspectorii Consiliului Concurenţei au efectuat inspecţii inopinate la sediul şi punctele de lucru ale Fabryo, precum şi la unele firme distribuitoare: Adimag Com Impex SRL, Almir SRL, BogMad Prestcom SRL, Cindy SRL, Macon SRL, Oyl Company SRL, Orca SRL, Romteco SRL, Service Top Agro SRL şi Sanex Com SRL.

Inspecțiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel

Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate.