Grupul Consilierilor PNL din CGMB afirmă, în solicitare, că a aflat cu surprindere din mass-media că s-a dispus organizarea unui târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, unde vor fi amplasate 30 de căsuţe pentru comercianţii de produse tradiţionale, precum şi o scenă de spectacole, în contextul în care, în luna decembrie, se desfăşoară alte două târguri de Crăciun în Bucureşti, organizate de instituţii subordonate Consiliului General. 

"În baza art. 42 din Legea 393/2004, precum şi a prevederilor Legii nr. 544/2001 privind accesul la informaţiile publice, vă solicităm să ne puneţi la dispoziţie următoarele: documente prin care vi s-a solicitat organizarea unui al treilea târg de Crăciun din partea unor instituţii ale administraţiei publice; documentele prin care aţi solicitat ARCUB şi PROEDUS să organizeze acest târg; care sunt obiectivele pe care vi le-aţi propus prin organizarea acestui târg (număr de vizitatori, număr de spectatori la concertele organizate), dat fiind faptul că astfel de manifestări mai sunt organizate, în paralel, în alte două locaţii din Capitală; care este costul organizării acestui târg, defalcat pe activităţi; linia bugetară din care va fi achitat costul evenimentelor; când şi cum aţi comunicat public intenţia de a organiza, precum şi programul târgului pe zile şi activităţi, având în vedere că pe site-urile www.pmb.ro, www.arcub.ro sau www.proedus.ro, la această dată, nu există nicio informaţie referitoare la acest târg; de ce aţi ales ca locaţie Piaţa Victoriei, ştiind că platoul central al pieţei este greu accesibil pietonal, în zonă nu există suficiente locuri de parcare, Piaţa reprezintă un important nod rutier, iar în ultimii ani nu s-au organizat astfel de manifestări în Piaţa Victoriei; cum aţi selectat comercianţii care vor vinde produse la acest târg şi care sunt produsele care se vor comercializa, având în vedere reglementarea recentă emisă de Consiliul General", se arată în solicitarea consilierilor municipali ai PNL, transmite Agerpres.

Primăria Capitalei a anunţat organizarea, în Piaţa Victoriei, în perioada 5 – 17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor "Târg de sărbători – Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă", urmând ca pe 31 decembrie, în acelaşi loc, să se desfăşoare concertul de Revelion. 

"Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 5 – 17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor 'Târg de sărbători – Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă'. În acest scop, în alveola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10,00 şi 22,00. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat", a informat Primăria Capitalei. 

De asemenea, în acelaşi loc se va desfăşura, pe 31 decembrie, între orele 19,00 – 1,00, concertul de Revelion organizat de Primăria Capitalei.