Există opțiuni infinite de pește la conservă din care puteți alege, fiecare având arome și texturi distincte. În plus, modurile în care puteți folosi acest aliment pentru a vă îmbogăți masa sunt nesfârșite.

Dacă aveți în cămară o cutie de file de macrou sau nu știți ce să faceți cu conservele de sardine, a venit timpul să începeți să fiți creativi și să încercați ceva diferit. Acest site arată care sunt cele mai importante atu-uri ale conservelor de pește.

Beneficiile pentru sănătate ale conservelor de ton

Bogat în proteine ​​și sărac în grăsimi, tonul conservat este o opțiune sănătoasă pentru prânz sau cină. De asemenea, este bogat în grăsimi omega-3 care pot îmbunătăți funcția vaselor de sânge, pot scădea tensiunea arterială și reduc riscul unor boli cardiovasculare.

Tonul conservat poate avea un conținut ridicat de sodiu, în funcție de modul în care s-a conservat, așa că verificați etichetele.

Beneficiile somonului conservat

Somonul conservat este bogat în acizi grași omega 3, asociați cu riscul redus de boli de inimă, accident vascular cerebral, degenerescență maculară și chiar demență.

Alegeți conserva de somon cu oase, deoarece este o sursă excelentă de calciu – o cutie mică (95 g) conține la fel de mult calciu precum 200 ml de lapte și mai mult 15 g de proteine.

Beneficiile conservelor de sardine

Sardinele conservate sunt o sursă extraordinară de acizi grași omega 3, asociate cu numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv risc redus de boli de inimă, tratamentul afecțiunilor inflamatorii, risc redus de cancer de sân și îmbunătățirea sănătății mintale.

În plus, sunt bogate în proteine ​​și sărace în calorii. Încercați rețeta de spaghete cu sardine chilli și usturoi.

Cele mai bune rețete în care puteți folosi conserve de pește:

  • Paste cu ton
  • Plăcintă cu orez și ton mediteranean
  • Plăcintă cu pește și mazăre
  • Macaroane cu sos și somon
  • Linguine cu somon și broccoli
  • Bruschete de sardină, fenicul și ceapă roșie
  • Spaghete cu sardine chilli și pesmet de usturoi

Ce puteți face cu anșoa

Dacă nu știați, hamsiile și anșoa sunt unul și același pește. Hamsiile se potrivesc uimitor de bine cu carnea de miel, pot fi un topping perfect pentru pizza și pot oferi preparatelor din paste un plus de aromă.

S-ar putea să vi se pară că anșoa este mult prea sărat, mai ales dacă urmează să-l adăugați într-un preparat. E bine să știți că puteți scoate o parte din sarea din conserva de hamsii, astfel încât să le puteți folosi cât mai bine.

Pentru a reduce salinitatea, tot ce trebuie să faceți este să înmuiați peștele. Scoateți-l din conservă și întindeți-l pe un vas, apoi apăsați puțin pe el pentru a se aplatiza. Turnați apoi lapte sau apă și lăsați-le așa 10 minute.

Scurgeți hamsiile și repetați procesul, lăsându-le timp de 20 de minute de data aceasta. Clătiți hamsiile sub jetul de apă și uscați-le din nou. Le puteți folosi în orice rețetă, fără ca peștele să vi se pară foarte sărat.