Conform unui dietetician, brânza de vaci are o versatilitate uimitoare: „Puteți pune brânză de vaci în orice și să faceți totul din ea”, spune dieticianul Crystal Scott. Ea a sugerat că brânza de vaci poate face omleta mai cremoasă, sporindu-i valoarea nutritivă.

Brânza de vaci oferă proteine ​și vitamine

Brânza de vaci este un produs lactat simplu, bogat în nutrienți. Este făcut din caș și conține niveluri ridicate de proteine, calciu și vitamine B12 și A.

Brânza de vaci este cunoscută pentru textura moale și cremoasă și pentru aroma suavă. Este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de brânză, deoarece oferă mai multe proteine decât alte tipuri de brânză. Este o sursă excelentă de vitamina B12. O porție oferă 59% din aportul zilnic recomandat de vitamina B12.

Brânza de vaci conține sodiu

Există câteva lucruri la care trebuie să fii atent și unul este conținutul de sodiu. Universitatea Harvard P.H. Chan School of Public Health notează că limita zilnică recomandată pentru sodiu este de 2.300 de miligrame. O porție de jumătate de cană de brânză de vaci cu 4% grăsime conține aproape o treime din această cantitate zilnică, cu 750 de miligrame.

Reglează zahărul din sânge

Brânza poate ajuta și la reglarea zahărului din sânge. „Oamenii care trăiesc cu diabet și prediabet caută adesea modalități de a scădea vârfurile de zahăr din sânge. Alimente precum brânza de vaci, care sunt sărace în carbohidrați și bogate în proteine, pot fi savurate împreună cu alimente bogate în carbohidrați, cum ar fi fructele, pentru a încetini digestia și a preveni creșterile abrupte ale zahărului din sânge”, spune ea.

Ajută la sănătatea intestinului

Un alt beneficiu-cheie al brânzei de vaci este că poate ajuta la introducerea probioticelor sănătoase pentru intestine în tractul digestiv. Brânza de vaci este excelentă pentru sănătatea intestinului, deoarece conține bacterii benefice, precum lactobacilul, care ajută la promovarea unui microbiom intestinal optim.

Contribuie la dezvoltarea sănătoasă a oaselor și a dinților

Oasele și dinții necesită cantități adecvate de proteine, calciu, fosfor și vitamina D. Dacă optați pentru brânză de vaci, care este fortificată cu vitamina D, puteți obține toți cei patru nutrienți esențiali.

„Într-o cană cu brânză de vaci, există 24 g proteine, 227 mg calciu și 326 mg fosfor și nicio vitamina D (cu excepția cazului în care este îmbogățită cu vitamina D)”, notează Luk.

Ajută la controlul porțiilor

Dacă încercați să pierdeți kilograme, brânza de vaci poate face parte din dietă. Alimentele bogate în proteine, fibre și grăsimi ajută la îmbunătățirea senzației de sațietate și permit oamenilor să se mulțumească cu porții mai mici de alimente.

Deși nu are fibre, brânza de vaci se combină foarte bine cu alimente bogate în fibre, cum ar fi fructele de pădure, nucile și semințele.