Vânzările de roviniete au scăzut, în martie, cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce, doar în ultima săptămână, declinul a fost de 25%, arată datele operatorului platformei online Roviniete.ro.

Conform statisticii platformei Scala Assistance, distribuitor autorizat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), contracţia cea mai puternică s-a înregistrat în categoria vehiculelor de transport persoane, unde scăderea din ultima săptămână din martie (22-28 martie) este de aproape 80%.

Se asigură funcţionarea optimă a sistemului online

În acelaşi timp, dinamica pentru autoutilitare şi transport marfă a fost de minus 15%, iar pentru categoria autoturismelor, scăderea la nivelul aceleiaşi perioade a fost de 40%.

Pe de altă parte, la punctele fizice de vânzare a rovinietelor prin sistemul dezvoltat de Scala Assistance, în primele două săptămâni din luna martie, s-au înregistrat creşteri uşoare (de 10%, respectiv 6%), faţă de aceleaşi perioade din 2019, însă ultimele două săptămâni au adus scăderi considerabile – de 15% în săptămâna 15 – 21 martie şi de 33% în săptămâna 22 – 28 martie.

Reprezentanţii Scala Assistance precizează că, în această perioadă, se lucrează la distanţă pentru a asigura funcţionarea optimă a sistemului online de emitere a rovinietei, taxei de pod şi a celorlalte servicii.

Serviciul de suport continuă să răspundă la telefoane

Platformele online www.roviniete.ro şi www.taxadepod.ro funcţionează în parametrii normali, iar serviciul de suport continuă să răspundă la telefoane şi să trateze întrebările şi solicitările pe care le adresează cei nevoiţi să plece la drum, precizează sursa citată.

CNAIR a anunţat, recent, că valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă, întrucât aceasta nu se încadrează în categoria „Documentelor eliberate de autorităţile publice”.

Astfel, cei care sunt nevoiţi să călătorească între oraşe în această perioadă, fie că sunt persoane fizice sau transportatori de marfă sau persoane, trebuie să se asigure că au rovinietă valabilă, pentru a evita amenzile emise automat prin sistemele de monitorizare.