Cifra de afaceri a companiei s-a majorat, de asemenea, cu 1,3%, până la 285,663 milioane lei, în timp ce veniturile au totalizat, în perioada ianuarie – septembrie, 312,998 milioane lei, mai mult cu 1,1% în comparaţie cu primele nouă luni din anul anterior. 

Potrivit raportării financiare, Conpet a înregistrat cheltuieli de exploatare în scădere cu 0,3%, la 250,476 milioane lei, iar EBIDTA a fost în creştere cu 9,3%, până la 94,275 milioane lei. 

Totodată, veniturile financiare au înregistrat o creştere peste nivelul bugetat (399,3 milioane lei), însă în scădere cu 38,6% faţă de perioada similară a anului 2014, din cauza diminuării ratei dobânzii pentru depozite la bănci. 

Faţă de prevederile bugetare, societatea a consemnat o creştere a profitului brut cu 31,4%, ca urmare a creşterii profitului operaţional cu 32,9%. 

Conpet, societate aflată sub autoritatea Departamentului pentru Energie, are ca activitate de bază transportul de ţiţei, gazolină, etan şi condensat prin conducte şi cu vagoane cisternă pe calea ferată, în scopul aprovizionării rafinăriilor din România şi din Balcani cu ţiţei din producţia internă şi din import şi cu derivate ale acestuia. 

Societatea operează o reţea de conducte cu o lungime de 3.800 km, ce traversează 24 de judeţe ale ţării. Operaţiunile de transport sunt coordonate de la Dispeceratul Central, aflat la sediul principal al companiei, din Ploieşti, şi de la dispecerate locale şi regionale. 

În luna noiembrie a anului trecut, Fondul Proprietatea /FP/ a anunţat vânzarea la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/, prin plasament privat, a 23,6% din compania de transport de produse petroliere Conpet Ploieşti, valoarea tranzacţiei depăşind 99,79 milioane lei. În urma tranzacţiei, Fondul mai deţine 524.366 acţiuni Conpet, participaţia sa diminuându-se de la 28,7% la 6,1%.

AGERPRES