Utilizatorii care sunt interesaţi de discuţiile din cadrul Adunării Generale a ONU pot să descarce gratuit, direct de pe Apple AppStore, aplicaţia NGB-News. În acest fel vor putea avea acces, prin intermediul tehnologiei VideoPublishing.com, la transmisiunile live și materialele video din cadrul întâlnirilor membrilor ONU.

Platforma VideoPublishing.com a fost lansată în 2009 de firma românească printr-un parteneriat cu Ledra Capital, companie cu sediul la New York, şi a implicat o investiţie de peste 250.000 de dolari din partea Zitec.

Tehnologia are aplicabilitate extinsă, adresându-se atât mediilor de informare online cât şi companiilor care doresc să furnizeze utilizatorilor proprii materiale video de calitate superioară.

VideoPublishing permite companiilor să ofere conţinut video online fără investiţii în infrastructură IT, atat ca parte a unor situri web publice cat si ca parte a unor produse interne. Calitatea materialelor video poate fi selectată în funcţie de nevoi, de la rezoluţie standard până la full-screen HD, clienţii putând alege dintr-o serie de formate predefinite combinaţia optimă de dimensiune, calitate şi compresie. Platforma oferă numeroase funcționalități suplimentare, de la restricționarea transmisiei pe anume zone geografice, la statistici de difuzare în timp real.

“Cererea pentru conţinut video în mediul online la nivel mondial este în continuă creştere iar furnizorii de conţinut sunt în perioada în care învaţă cum să selecteze o soluţie video online şi mai ales când au nevoie de o astfel de platformă versus soluţii proprii. Piaţa urmează să se educe în privinţa particularităţilor conţinutului video, tehnologia este deja disponibilă, iar costurile de difuzare sunt din ce în ce mai mici”, a declarat Alexandru Lăpuşan, Director General Zitec.

În acest moment, platforma Videopublishing.com este utilizată în numeroase site-uri si produse software internaţionale, precum Amadeus CARE, Drinkology.com (Pernod-Ricard), Broadway.tv (Network Global), PetManufacturers.com, Idtag.com,  dar şi locale, cum ar fi MusicChat.ro, Becks.ro sau Alegeri.tv. De asemenea, aplicaţia a fost implementată pentru canalul online al celei mai vizionate televiziuni din Cipru, SigmaTV.