Discuțiile dintre cei de la Confederația Patronală Concordia și Marcel Ciolacu au acoperit teme variate. S-au analizat investițiile în infrastructură, menținerea stabilității prețurilor la produse alimentare, promovarea mărfurilor românești și combaterea evaziunii fiscale.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că industria românească înregistrează progrese semnificative în majoritatea sectoarelor. Această evoluție este susținută atât de datele statistice, cât și de exemplele de succes observate în deplasările sale în țară sau discuțiile cu mediul de afaceri.

Sprijin de la Guvern pentru industria românească

Marcel Ciolacu a evidențiat sprijinul acordat de Guvern industriei românești prin alocarea de resurse financiare și implementarea unor măsuri legislative adecvate.

”Industria românească se dezvoltă în majoritatea sectoarelor de activitate. O arată atât cifrele, cât şi proiectele de succes pe care le văd în deplasările pe care le fac în ţară sau despre care sunt informat la întâlnirile cu mediul de afaceri. La nivelul Guvernului acordăm susţinere industriei româneşti atât prin direcţionarea de fonduri publice, cât şi prin soluţii legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Conform comunicatului de presă transmis de Guvern, reprezentanții Confederației Patronale Concordia au exprimat aprecierea față de investițiile publice direcționate către proiecte de infrastructură în desfășurare în România. Totuși, au subliniat necesitatea unui accent mai pronunțat asupra proiectelor din sectorul feroviar. Ei au menționat și nevoia de dezvoltare a infrastructurii rutiere.

Marcel Ciolacu, PSD, Guvern
Marcel Ciolacu/SURSA FOTO: Dreamstime

Promovarea produselor românești pe piețele internaționale, o temă de interes

Consultările au inclus și teme legate de fiscalitate și combaterea evaziunii fiscale prin implementarea instrumentelor digitale. Guvernul a manifestat deschiderea pentru ajustări în aplicarea acestor instrumente, în funcție de rezultatele obținute și de propunerile venite din partea mediului de afaceri.

O altă temă importantă a discuției a fost promovarea produselor românești pe piețele internaționale, utilizând instrumentele disponibile la nivel guvernamental. Stabilizarea prețurilor la unele categorii de produse alimentare a fost, de asemenea, abordată. Marcel Ciolacu a evidențiat deschiderea Guvernului pentru consultarea mediului de afaceri în vederea stabilirii unui acord de voluntariat care să asigure stabilitatea prețurilor la aceste produse.

Continuă dialogul cu cei de la Confederația Patronală Concordia

Dialogul cu cei de la Confederația Patronală Concordia va continua în mod periodic.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu, a mai participat la discuții și vicepremierul Marian Neacșu. A fost prezent  ministrul Finanțelor Marcel Boloș, dar și cel al Economiei, Radu Oprea. Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării Bogdan Ivan, șeful Cancelariei Prim-Ministrului Mihai Ghigiși , secretarul de stat în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale Cristian Vasilcoiu au fost și ei la întâlnire. Alături au stat reprezentanții Cancelariei Prim-Ministrului Florin Spătaru, consilier de stat, și Mihai Constantin, secretar de stat.

Delegația Confederației Patronale Concordia a fost condusă de președintele organizației, Dan Șucu, și de directorul executiv, Radu Burnete.