'În data de 19.02.2016, conducerea SNN a decis suspendarea din funcţie a Directorului Sucursalei CNE Cernavodă şi a Directorului Economic al CNE Cernavodă pe durata aplicării măsurii controlului judiciar. În vederea asigurării continuităţii activităţii, conducerea SNN a decis ca Marian Şerban, directorul Centralei CNE Cernavodă, să preia atribuţiile funcţiei de director al Sucursalei CNE Cernavodă şi Titina Holobiuc să preia atribuţiile funcţiei de Director Economic în cadrul CNE Cernavodă', se precizează în comunicat. 

Faţă de celelalte persoane cu privire la care s-a pus în mişcare acţiunea penală, SNN va acţiona în conformitate cu prevederile Codului Muncii, se mai arată în documentul citat. 

Nuclearelectrica anunţă că Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru 5 persoane din cadrul CNE Cernavodă şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 18.02.2016, pentru Directorul Sucursalei CNE Cernavodă şi Directorul Economic al CNE Cernavodă. 

'Ancheta preliminară a DNA a avut în vedere acţiuni sau inacţiuni legate de modul de atribuire a unui contract cadru de servicii de protecţie fizică şi monitorizare încheiat în 2008, concluziile anchetei DNA făcând referire la eludarea legislaţiei în domeniul atribuirii contractelor de achiziţie publică şi a legislaţiei speciale în domeniul încheierii şi derulării contractelor ce necesită autorizaţii speciale din partea Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS)', se menţionează în comunicat. 

În schimb, societatea precizează faptul că 'faptele constatate de ancheta DNA nu au afectat şi nu vor afecta în niciun fel securitatea nucleară, operarea centralei şi/sau asigurarea tuturor celorlalte funcţii suport aferente activităţii de bază, compania desfăşurându-şi activitatea în conformitate cu obiectivele asumate'. 

Marian Şerban a ocupat până în prezent funcţia de director de Centrală CNE Cernavodă Unităţile 1 şi 2, coordonând direcţia de producţie, direcţia tehnică, departamentele de control lucrări, radioprotecţie, securitate nucleară şi monitorizare performanţe pentru ambele unităţi nucleare. Are o experienţă de peste 30 de ani în industria nucleară, ocupând funcţii de conducere pe perioada punerii în funcţiune a ambelor unităţi ale CNE Cernavodă.

Titina Holobiuc este economist de profesie şi are o experienţă de 31 de ani în domeniul financiar-contabil, coroborat cu specificul industriei nucleare, se mai arată în comunicat. 

AGERPRES

Te-ar putea interesa și: