Aproximativ 700 de elevi și studenți s-au înscris în concursul din acest an, concurenți care au tranzacționat cu 50.000 de lei virtuali timp de trei luni, pe platforma www.virtualtrader.ro, cele mai lichide acțiuni listate de la BVB.
Premiul I, în valoare de 1.500 lei bani reali primiți într-un cont de tranzacționare, au fost câștigați de concurentul care a obținut cel mai mare randament, respectiv Corneliu Scarlat, sutdent la Academia De Studii Economice, facultatea de Finanțe, Asigurări, Bănci și Bursa de Valori. Premiile II și III, cărți de specialitate în domeniul financiar, au fost primite de „cel mai harnic trader”, adică Mădălina Alexandra Iuhaș și Lidia Gangoș de la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, respectiv „cel mai variat portofoliu”, Alexandra Loredana Terjei, Ioana Florina Sim și Alexandra Larisa Matieș de la același Colegiu.
„Un program de viitor extrem de util din perspectiva unei mai bune înțelegeri a mecanismelor economiei de piață, a pieței financiare, cu cele trei componente ale sale (piața monetară, de capital și a asigurărilor)”, a declarat Virgil Blage, rofesor coordonator al echipelor câștigătoare de pe locurile II și III.
Concursul, a cărei primă ediție s-a desfășurat în 2009, face parte dintr-un program educațional în școală, care include și seminarii pentru elevi și studenți.