Aspark Owl
 
Produs de o companie complet necunoscută din Japonia, Aspark, modelul Owl seduce prin alura sa sportivă și cifrele aferente caracteristicilor tehnice. Demarat în 2014 cu scopul de a produce „ce mai rapidă mașină electrică din istorie”, proiectul Owl (Bufnița) a dat naștere unui bolid a cărui caroserie cântărește doar 50 kg, acestea adaugându-se unui tren de rulare de 800 kg. Cu o înălțime de 990 mm mașina cu tracțiune integrală este propulsată de un motor electric care îi asigură atingerea a 100 km/h în doar două secunde. Autonomia anunțată este de 150 km.
WEY XEV Concept
 
WEY este divizia premium a producătorului chinez Great Wall Motors (GWM)
XEV Concept anunță un viitor SUV cu tehnologie „plug-in”
Vehiculul pare a fi un vârf de lance care țintește piața europeană
Ușile conceptului sunt de tip „gull wing”
Alături de acest concept, WEY a prezentat și SUV-urile VV5 și VV7
Chery Tiggo Coupe Concept SUV
 
Cunoscuți pentru ambiția de a intra pe piața europeană, chinezii de la Chery au încercat în mai multe rânduri, fie să cumpere o marcă deja cunoscută aici, fie să colaboreze cu un producător local. În 2009, compania cu sediul în provincia Anhui a demarat lucrările la o uzină din Turcia, alături de Mermerler Otomotiv. Gama de SUV-uri Tiggo a devenit cunoscută în 2005, iar actualul Tiggo Sport Coupe Concept prezentat la Frankfurt a avut premiera mondială în primăvara acestui an la expoziția auto de la Shanghai.
 
 
Borgward Isabella
 
Având un nume 100% european, Borgward este un producător fondat în Germania în 1924 care a sistat producția de mașini în 1961. Cu ajutorul unui fond de investiții chinez, compania renaște în 2008 și scoate pe piață SUV-ul BX7. Spectaculosul concept Isabella este precursorul unui coupe cu patru uși care ar trebui să redemonstreze ambițiile companiei în materie de design și tehnologie.
 
(Articol publicat în Suplimentul Auto Capital apărut pe 25 septembrie 2017)
 

Citeşte şi:

Mașinile de lux supraviețuiesc electrificării

Cu astfel de maşini electrice industria auto anunţă viitorul FOTO

„Nebunia SUV” a ajuns la apogeu (2) FOTO

„Nebunia SUV” a ajuns la apogeu (1) FOTO

 

Roelant de Waard, Ford: Am lansat B-Max când monovolumele scădeau. EcoSport intră pe piaţă exact când segmentul său creşte puternic

Frankfurt Motor Show 2017: SUV-urile schimbă piaţa, iar electrificarea, afacerile industriei