Aceasta după ce în întâlnirea de duminică seară, liderii partidelor aflate la guvernare au căzut de accord să nu scadă durata concediului maternal sub 24 luni.
În ceea ce priveşte cuantumul indemnizaţiei sunt discutate variante pornind de la 600 lei, cât au propus reprezentanţii minorităţilor, până la 2.500 lei, cât doresc liderii UDMR. Având în vedere că discuţia despre concediul maternal a pornit de la dorinţa ministrului Muncii de a reduce cheltuielile cu acest ajutor social, este puţin probabil ca nivelul maxim al indemnizaţiei să fie păstrat la nivelul actual de 3.400 lei.
Dacă liderii Coaliţiei vor cădea de acord atât asupra duratei concediului maternal, cât şi a sumei lunare acordate mamelor, Guvernul va adopta actul normativ în şedinţa care va fi convocată cel mai probabil luni seară.
UPDATE: Coaliţia nu a reuşit să cadă de acord cu privire la indemnizaţia pentru mame
Liderii Coaliţiei de guvernare nu au reuşit să cadă de acord cu privire la nivelul maxim al indemnizaţiei lunare de creştere a copilului. Urmează alte discuţii pe parcursul zilei de luni între membrii Guvernului şi grupurile parlamentare ale Coaliţiei.