Compania româno-germană iQuest a primit trofeul categoriei „Aplicaţii pentru turism” şi un premiu  de 100.000 de dolari în cadrul unui concurs mondial iniţiat de Google.

Aplicaţia românească TripJournal dezvoltată de românii de la iQuest pentru telefoanele mobile cu sistemul de operare Android al Google a fost declarată câştigătoare la competiţia anuală Android Developer Challenge.

Aflat la cea de a doua ediţie, Android Developer Challenge are ca scop încurajarea dezvoltatorilor software de a crea aplicaţii pentru sistemul de operare Android al Google, funcţional pe dispozitivele mobile de ultimă generaţie.

În etapa finală s-au calificat 200 de aplicaţii, câte 20 în fiecare din cele 10 categorii. Câştigătoare a categoriei Travel, aplicaţia Trip Journal a companiei iQuest devine astfel una din cele mai bune 10 aplicaţii din lume, dezvoltate în acest an pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Soft-ul romanesc a fost creat în circa 5 luni, de o echipă formată din 10 de programatori, designeri şi testeri.

„În 2008 am hotărât să intrăm pe acestă piaţă a aplicaţiilor mobile în urma sesizării oportunităţilor şi a analizei evoluţiei pietei. Am preconizat că această piaţă va creşte exponenţial, deşi când am luat acestă decizie nu există un magazin online care să vândă astfel de aplicaţii la nivel mondial” a declarat Cornelius Brody, Chief Executive Officer iQuest Group.

Aplicaţia, disponibilă de săptămâna viitoare pe iPhone şi terminale Android

Cu ajutorul aplicaţiei Trip Journal, utilizatorii îşi vor păstra amintirile de vacanţă şi îşi vor putea impresiona prietenii şi familia, trimiţându-le informaţii actualizate din locurile pe care le vizitează. Programul permite urmărirea rutelor prin GPS şi vizualizarea poziţiei pe Google Maps, memorarea coordonatelor şi realizarea de fotografii însoţite de note. Înregistrările pot fi exportate pentru vizualizare pe Google Earth, iar fotografiile pot fi încărcate pe albume web Picasa.

TripJournal va putea fi instalat începând de săptămâna viitoare pe teminalele smartphones care folosesc sistemul  de operare Android şi pe terminalele iPhone. Produsul va putea fi descărcat în curând de pe pagina de Internet Android Market, dar şi din magazinul virtual iTunes Store al Apple, disponibil în 100 de ţări, inclusiv în România.

iQuest beneficiază de experienţa a peste 11 ani de activitate în dezvoltare, integrare şi implementare de soluţii IT complete pentru afaceri. Printr-o echipă de peste 260 de specialisti, iQuest oferă soluţii şi servicii pentru companii din Germania, Marea Britanie, România, Elveţia, Franţa şi Suedia. Compania deţine centre de dezvoltare software la Cluj-Napoca şi Braşov, sediul central la Frankfurt am Main şi birouri de consultanţă la Bucureşti, Budapesta, Paris şi Göteborg.

SURSA: iQuest