Recent, United States Pharmacopeia (USP) a acordat companiei Antibiotice din Iași  titulatura de standard de referință la nivel internațional, pentru substanța activă Nistatină.

În vara anului 2015 United States Pharmacopeia – USP (organism american care elaboreaza anual un compendiu de standarde de calitate pentru testarea substanțelor active și a produselor finite) a solicitat companiei Antibiotice o cantitate specifică din substanța activă Nistatină, pentru evaluare.

Evaluarea lotului de Nistatină trimis s-a făcut comparativ cu lotul  valabil la acel moment iar în urma testărilor comparative s-a certificat faptul că Nistatina produsă de Antibiotice Iași respectă cele mai înalte rigori privind calitatea, devenind astfel noul standard de referință la nivel mondial.

“ Previziunile noastre de acum 10-15 ani, cand am investit masiv în retehnologizarea producției de Nistatină s-au concretizat în obținerea unor rezultate deosebite, devenind din anul 2012 lider mondial în producția de Nistatină.  Obținerea “Cerificate of appreciation” pentru Nistatină, din partea Farmacopeei Americane (USP), impune  ca orice producător de Nistatină sau producător de forme farmaceutice finite care utilizează Nistatină din întreaga lume, să se conformeze standardului de calitate demonstrat de produsul nostru.  Am fost felicitați de Food and Drug Administration -SUA și am primit mulțumiri pentru grija pe care o acordăm acestui produs”, a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

În primele 6 luni ale acestui an, exportul de Nistatină pe piața SUA, cea mai importantă piaţă de desfacere pentru acest produs din perspectiva condiţiilor comerciale, s-a dublat din punct de vedere valoric, comparativ cu primul semestru al anului 2016. Acest lucru a reprezentat un obiectiv prioritar pentru compania Antibiotice concretizat în acest an în livrări semnificativ mai mari prin atragerea în portofoliul companiei a unor principali utilizatori finali ai Nistatinei din această piaţă. Contractele încheiate cu partenerii din piața SUA urmează să se deruleze pe termen lung.

Antibiotice la 6 luni 2017 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut:

-Veniturile din vânzările pe piețele externe cu 25% mai mari

-Profit net mai mare cu 21% decât cel planificat și venituri din vânzări mai mari cu 7%

-5 produse noi asimilate în portofoliul Antibiotice destinate pieței interne

-Locul 4 în rândul producătorilor de medicamente generice cu prescripție medicală și medicamente fără prescripție medicală (OTC) din România.