Puțini știu că în județul Brașov există trei fabrici care aparțin nemților de la Draxlmaier unde lucrează mii de angajați. 
Grupul Draxlmaier asamblează componente pentru 100 de modele de maşini, iar la Braşov sunt 28 dintre acestea.
„Pentru 13 modele furnizăm doar piese de schimb, deoarece acestea au ieşit din producţie“, potrivit oficialilor companiei. „Ciclul de viaţă al unui automobil este de 6-7 ani. Durează între 1 şi 3 ani de la concept şi până la fabricaţie. După ce maşina nu se mai fabrică, noi avem obligaţia de a livra piese timp de 15 ani, iar în cazul unor mărci precum May¬bach, timp de 40 de ani“.

Compania asamblează la Braşov 300 de piese şi livrează 40.000 de unităţi pe săptămână. De ce au ales nemţii să investească în continuare în ţara noastră şi nu în Slovacia sau Polonia, ţări mult mai apropiate de ei şi cu infrastructură mult mai bună? Motivul este simplu: „avantajul este know-how-ul pe care îl deţinem. Suntem aici de 20 de ani, avem oameni specializaţi. Este mult mai uşor să clădeşti pe o bază existentă, decât să faci totul de la început. Evident că ar fi fost mai uşor să meargă în Polonia, dar au ales Braşovul deoarece exista deja nucleul de oameni, experienţa şi tot acest ansamblu: şcoală, universitate.