Costul total al investiției derulate de Compania de Apă Buzău (CAB) SA este de 99 de milioane de euro, restul banilor provenind din fonduri europene (76 de milioane de euro) și de la bugetele de stat și locale (13 milioane de euro).
Cele 10 milioane de euro împrumutate de BERD către CAB fac parte dintr-o linie de finanțare mai mare, de 200 de milioane de euro, aprobată de bancă pentru cofinanțarea proiectelor de modernizare a sistemelor de apă și canalizare din România reabilitate cu fonduri europene.
 
Proiectul de la Buzău va avea impact asupra calității apei potabile și a sistemelor de colectare și epurare a apelor uzate pentru 200.000 de locuitori, reprezentând circa 40% din populația județului Buzău. Astfel, se vor extinde cu 23,4% rețelele de alimentare cu apă din Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele și Pătârlagele, se vor construi două stații de tratare a apei în Pogoanele și Pătârlagele, iar cea existentă în Nehoiu va fi reabilitată.
În același timp, rețelele de canalizare din Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele și Pătârlagele vor fi extinse semnificativ, de la 94 de kilometri în prezent la circa 192 de kilometri, vor fi reabilitate 20% din rețelele de canalizare existente, se vor cosntrui stații de epurare noi în Nehoiu, Pogoanele și Pătârlagele și vor fi reabilitate cele din Buzău și Râmnicu Sărat.