Un milion de cărucioare Maclaren pliante au fost rechemate în fabrică, în Statele Unite, după ce degetele a 12 copii au fost amputate în mecanismul de pliere. Familiile acestora se numără acum printre creditorii care aşteaptă despăgubiri după falimentul companiei, la fel ca şi unul dintre principalii designeri ai firmei.

Unitatea producătoare de cărucioare a Maclaren din SUA a aplicat pentru forma de faliment care presupune lichidarea completă a businessului. Maclaren are o structură corporatistă complexă, cu unităţi separate în Europa şi Hong Kong. Divizia din SUA a fost înfiinţată în urmă cu doi ani.

Potrivit Wall Street Journal, produsele Maclaren continuau să fie vândute pe numeroase site-uri web, iar showroom-ul din Manhatan rămăsese deschis vineri, angajaţii declarând că nu ştiu nimic de declanşarea falimentului.

În aplicaţia pentru faliment, Maclaren USA, al cărei nume corporativ este American Baby Products, a afirmat că deţine active de doar 45 de mii de dolari şi pasive de aproape 16 milioane de dolari.

Printre cei mai mari creditori se numără NettoCollection, cu 1,1 milioane de dolari. Fondatorul firmei, David Netto, este un celebru designer care a creat linia de succes de cărucioare de lux şi mese de schimbat scutecele bebeluşilor care se vând cu circa 1.500 de dolari bucata. Produsele au devenit populare când celebrităţi precum Gwyneth Paltrow şi Christy Turlington le-au cumpărat pentru copii lor. În 2009, ca parte a demersului de extindere a brandului, Maclaren a cumpărat NettoCollection, iar David Netto a devenit director de creaţie al Maclaren Nursery.

Maclaren a fost înfiinţată în Marea Britanie de către Owen Maclaren şi a fost un pionier în crearea de cărucioare foarte uşoare la mijlocul anilor 60. Compania a fost cumpărată în 1990 de omul de un om de afaceri de origine iraniană, după ce ajunsese aproape de faliment.