Comisia Europeană a aprobat, conform reglementărilor UE privind fuziunile, achiziţionarea Noble Corporation Plc din Marea Britanie de către compania germană de asigurări Allianz SE, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.

Noble furnizează servicii de foraj companiilor internaţionale de ţiţei şi gaze.

Allianz oferă pe plan global servicii financiare, în special pe segmentul asigurărilor de viaţă, non-viaţă şi gestionarea de active.

Comisia Europeană a ajuns la concluzia că propusa achiziţie nu ridică temeri legate de concurenţă, ţinând cont de absenţa suprapunerilor pe orizontală şi a legăturilor între activităţile celor două companii.

Allianz – cea mai mare companie de asigurări din Europa – este prezentă şi pe piaţa din România, prin compania Allianz-Ţiriac Asigurări.

Allianz-Țiriac a vândut asigurări de un miliard de lei în primele nouă luni ale acestui an

Asigurătorul menţionează că diminuarea a fost determinată exclusiv de vânzările mai mici de asigurări auto şi de călătorie, o tendinţă naturală având în vedere impactul noului coronavirus asupra pieţei auto şi a turismului.

Pe de altă parte, creşteri semnificative ale vânzărilor au fost înregistrate la nivelul de asigurărilor de viaţă, sănătate şi locuinţă. De exemplu, asigurările de viaţă au crescut cu 20% în primele 9 luni din 2020 şi au ajuns să genereze 1 leu din fiecare 7 lei încasaţi din primele totale.

„Dincolo de efectele negative în plan medical, social şi economic, pandemia COVID-19 a adus şi schimbări pe care am reuşit să le capitalizăm şi să îi ajutăm pe clienţii noştri să protejeze ceea ce contează pe ei. Locuinţa a devenit mai mult decât spaţiul de relaxare şi petrecere a timpului cu familia, a devenit principalul scut de protecţie împotriva noului coronavirus şi a beneficiat de mai multă atenţie, inclusiv prin asigurare.

Totodată, am remarcat un interes mai mare pentru protejarea vieţii şi sănătăţii, urmat de acţiune prin închierea unei asigurări. Aceste tendinţe sunt îmbucurătoare, fiind semnalul că avem capacitatea de a reduce mai rapid decalajul de protecţie financiară”, a declarat Virgil Şoncutean, CEO al Allianz-Ţiriac.

Allianz-Ţiriac a plătit despăgubiri totale în valoare de peste 500 milioane de lei în primele 9 luni din 2020.