După ce a participat la lucrările Comitetului interministerial pentru fonduri europene, reunit la Palatul Victoria, Hahn a subliniat importanţa unei bune absorbţii a fondurilor europene de către România, pentru ca ţării noastre să-i fie puse la dispoziţie şi în exerciţiul financiar 2014-2020 aceeaşi cantitate de fonduri UE ca în perioada 2007-2013.
”2012 este anul implementării, este de asemenea necesar să dovediţi faţă de alte state membre că România poate folosi cantitatea de bani disponibilă, pentru că am prezentat deja propunerea noastră pentru perioada financiară următoare, ceea ce va însemna că (…) în ceea ce priveşte propunerea noastră, calculul nostru, România ar trebui să primească cel puţin aceeaşi cantitate de bani pentru a continua toate proiectele care deja au fost începute şi prin care trebuie îmbunătăţit nivelul de trai al poporului român”, a spus Hahn.
El a menţionat că nivelul bugetar depinde de decizia şefilor de state şi de guverne din Uniunea Europeană. ”De aceea este atât de important să demonstraţi că este posibil să folosiţi cantitatea de bani. Sunt recunoscător pentru toate iniţiativele luate de primul-ministru şi echipa sa. Numai pentru acest an ar putea fi nevoie să primiţi plăţi de peste 30 de milioane de euro sau 131 de milioane de lei pe săptămână, pentru restul anului 2012, pentru a întruni toate cerinţele. Deci trăim în vremuri dure, dar foarte promiţătoare”, a mai spus Johannes Hahn.
Sursa: Agerpres