Cătălin Grigoriu, proprietarul firmei Comfert, a semnat un contract prin care vinde acţiunile companiei băcăuane către Origine Enterprises, grup irlandez specializat în afaceri agro-comerciale în Marea Britanie, Polonia şi Ucraina. 

Cătălin Grigoriu a apreciat tranzacţia drept 'un pas strategic foarte important pentru Comfert'. El a precizat că aceasta 'oferă perspective de dezvoltare deosebite' pentru firma băcăuană, mai ales că ,,suma din contract ar putea fi suplimentată, în condiţiile în care se vor atinge ţinte de profit pe parcursul următorilor cinci ani de la finalizarea preluării'. 

Tranzacţia, ce urmează a fi aprobată de Consiliul Concurenţei, a fost realizată de Comfert cu consilierea unei companii de investiţii londoneze şi a unei case de avocatură din Bucureşti. 

Comfert Bacău fusese înfiinţată în anul 1998 ca o afacere de familie, iar în prezent deţine şapte mari depozite de cereale în ţară, având 32 de ingineri şi cercetători agronomi şi 189 de angajaţi în reţeaua de distribuţie, dar şi aproape 2.000 de clienţi. 

De asemenea, Comfert deţine acţiuni la Pambac Bacău, unul din cei mai mari producători în domeniul morăritului şi panificaţiei. 

AGERPRES