Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 6,1% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,9%.

În luna august faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută, cu 11,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 8,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut, în această perioadă, atât ca serie brută cu 9,5% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 10,2%.

Faţă de iulie 2015, în august volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o scădere cu 8,3%, ca urmare a reducerilor înregistrate la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-14,7%) şi la comerţul cu autovehicule (-12,5%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+4,2%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna august 2015, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 1,3%. AGERPRES