Cea mai mare sumă de bani o are de plătit constructorul francez Colas, aflat în război cu autoritățile din România. CNADNR cere firmei Colas să achite peste 15 milioane de euro penalități pentru diverse sarcini neîndeplinite în cadrul contractului pentru autostrada Cernavodă-Constanța, tronsonul Cernavodă Medgidia.
Peste 7,5 milioane de euro sunt reclamate pentru întârzierea în obținerea autorizației de construire, alte aproape 3,8 milioane de euro sunt pentru întârzierea proiectării variantei alternative. La acestea se adaugă 1,52 milioane de euro pentru neîndeplinirea obligațiilor pentru expropiere, respectiv 3,14 milioane de euro pentru oprirea lucrărilor de către ISC. Netransmiterea programului lucrărilor aduce cu sine o penalizare de peste 71.000 de euro.

O sumă asemănătoare are de plătit CNADNR-ului și consorțiul format din FCC Construccion și Astaldi. Cea mai usturătoare penalitate o  reprezintă notificarea emisă pentru relocarea utilităților ce necesită terenuri suplimentare pe varianta de ocolire a Municipiului Constanța: adică 12,3 milioane de euro. Pentru construcția variantei de ocolire a Municipiului Arad, FCC-Astaldi are de plătit aproape 1,6 milioane de euro pentru întârzieri în finalizarea proiectului tehnic și în execuția lucrărilor programului de lucrări aprobat.
Constructororul Astaldi mai are de plată și penalități calculate pentru avansul acordat și nejustificat prin lucrări executate până la sfârșitul anului 2009 (contract proiectare și execuție reabilitare DN 79 Arad-Oradea  km 4+250 – km 107+745).  Aceste penalități se ridică la peste 1,8 milioane de euro.
Pentru a vedea tabelul complet al penalizărilor, click aici