Codruţ Şereş este judecat pentru neglijenţă în serviciu şi subminare a economiei naţionale, în dosarul Hidroelectrica, aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Şereş, fost ministru al Economiei în perioada 2004 – 2006, a fost trimis în judecată în 2009, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Potrivit anchetatorilor, Sereş nu a luat măsuri atunci când a constatat că directorii din subordinea sa vindeau energie ieftină la un preţ cu mult sub cel al pieţei. De asemenea, Codruţ Sereş este acuzat că a închis ochii atunci când subalternii săi au retehnologizat mai multe unităţi hidroenergetice cu mai mulţi bani decât ar fi costat în mod normal, informează EVZ.

Dosarul nu a fost încă soluţionat nici măcar în primă instanţă, în cei doi ani scurşi, iar decizia este atacabilă şi cu recurs, pe care ar urma să-l judece tot Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în complet de cinci magistraţi.

Context în care este puţin probabil ca fostul ministru Codruţ Şereş să fie condamnat definitiv şi irevocabil până la intrarea în vigoare a noului Cod Penal – estimată pentru 2013 – care nu mai prevede infracţiunea de subminare a economiei naţionale.

Citiţi mai mult pe evz.ro