Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o nouă avertizare Cod portocaliu de inundaţii, valabilă pe râul Prut, pe raza judeţului Botoşani, valabilă până la miezul nopţii.

Potrivit hidrologilor, până la ora 00:00, pe râul Prut – sector amonte Acumularea Stânca Costeşti (judeţul Botoşani) se vor înregistra creşteri de debite şi niveluri, cu depăşirea Cotelor de inundaţie, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.

INHGA precizează că, pe baza informaţiilor, se prognozează valori maxime ale nivelurilor, după cum urmează: pe râul Prut la S.H. Oroftiana – de 610 cm (cu 140 cm peste Cota de inundaţie), respectiv pe râul Prut la S.H. Rădăuţi Prut – de 420 cm (cu 10 cm peste Cota de inundaţie), conform Agerpres.

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Apelor şi Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani.