Potrivit meteorologilor, până la ora 16,45, local în judeţul Alba, mai ales în zona localităţilor: Ponor, Întregalde, Zlatna, Baia de Arieş, Poşaga, Bistra, Câmpeni, Scărişoara, Arieşeni, Cugir, Şibot, Blandiana şi Vinţu de Jos, se vor semnala frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula 20-25 l/mp, grindină de dimensiuni mici şi intensificări ale vântului.

Fenomene similare se vor semnale şi în judeţul Tulcea, în zona delimitată de localităţile Slava Cercheză, Ceamurlia, Casimcea şi Stejaru.

De asemenea, până la ora 16,30, în zona de munte a judeţelor Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş, dar şi în nord-vestul judeţului Hunedoara, în zona localităţilor Cerbel-Bătrâna-Dobra-Ilia-Brănişca-Şoimuş şi în nord-estul judeţului Timiş, zona localităţilor Tomeşti-Pietroasa-Poieni-Fărăseşti, se vor semnala frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce vor cumula 20 – 30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot avea aspect de vijelie.

Avertizările de fenomene periculoase imediate /nowcasting/ se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.AGERPRES