Meteorologii ne spun că anul acesta vom avea o iarnă ca-n povești, cu multă zăpadă și nopți geroase. Prin urmare, mai ales în preajma Sărbătorilor, ne vom găsi tot mai des motive să zăbovim seara acasă, la căldură, alături de cei dragi. Rețeta perfectă pentru o astfel de seară este o băutură pe care să o preparați chiar voi și care să rimeze cu vremea de afară.

Rye & Honey – Într-un vas mai adânc amestecați un pahar și jumătate de whisky de secară Bulleit, o jumătate de pahar de suc de lămâie, o jumătate de pahar de sirop de miere spicy și câteva picături de bitter de portocală. Amestecați bine și lăsați combinația să stea la rece câteva ore înainte de a fi băută. Puteți servi acest punch cald sau cu gheață, după ce ați adăugat și un pahar de bere de ghimbir ca să îl facă mai spritzy. Siropul de miere spicy îl puteți face după cum urmează: jumătate de pahar de miere împreună cu jumătate de pahar de apă amestecate și puse la fiert cu 3-4 cuișoare, 3-4 stele de anason, o bucată de coajă de portocală și câteva felii de ginger proaspăt. După ce au dat în clocot, mai lăsați să fiarbă la foc mic încă zece minute și apoi strecurați siropul într-o sticlă pe care puteți să o țineți la frigider și o lună.

Bourbon Ginger – Aceasta este, în mod cert, o băutură de care să te bucuri pe îndelete. Din care sorbi puțin câte puțin în mijlocul unei conversații. Pe care o bei la sfârșitul zilei, când vrei sa te relaxezi alături de cei dragi. Ai nevoie de 2 măsuri de bourbon, o jumătate de măsură de brandy (recomand Calvados Pere Magloire) și doi-trei stropi de bitter Old Fashioned. Amesteci ingredientele într-un paharul de bar înalt, cu câteva cuburi de gheața, apoi strecori combinația într-un pahar de martini și decorezi toată povestea cu câteva felii de ginger înfipte într-o scobitoare.

Dark Pedro – Se numește Pedro, de la Pedro Ximenez, strugurele din care este făcut vinul sherry. Pedro este dark pentru că e însoțit de o cantitate apreciabilă de rom negru. Măsurile sunt o parte de sherry la două părți de rom negru. Alături de ele adaugi în pahar o jumătate de măsură de brandy, câțiva stropi de bitter și câteva cuburi de gheață. Este o băutură digestivă pentru că are bitter, brandy și sherry, care sunt îndeobște niște băuturi care îți stimulează digestia. Romul negru are darul de a crește un pic tăria băuturii și de a-i da mai multă personalitate buchetului de arome. La sfârșit nu uitați să decorați paharul cu o felie de lămâie.

Ginger sangria – Într-un bol generos deșerți o sticlă de vin roșu sec și mai adăugi sucul unei lămâi și cel al unei portocale. Apoi o lămâie, o portocală și un măr, tăiate în bucăți mici, două-trei bețe de scorțișoară și un pumn de cuișoare, 150-200 ml de sirop de ginger, un pahar de Drambuie și un pahar de sherry sau vermut. Acest amestec este lăsat acoperit câteva ore în frigider și, înainte de servire, este completat cu 250 ml de apă minerală și gheață din belșug. Cantitatea rezultată este suficientă pentru patru persoane. În funcție de gust puteți adăuga în amestecul inițial orice băutură sau mirodenie care vă face cu ochiul în cămară. Însă în cantități mici, pentru că altfel sangria riscă să-și piardă gustul autentic sau, mai rău, să se transforme într-o bombă cu efect întârziat.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.