Acton a publicat un mesaj pe contul personal de Twitter prin care se alătură corului de voci care îi sfătuieşte pe oameni să şteargă reţeaua socială. Sfatul său pentru utilizatori de a se opri din a utiliza serviciul online este un lucru remarcabil, deoarece WhatsApp este deţinut de Facebook.

Facebook a cumpărat WhatsApp în anul 2014 pentru suma de 19 miliarde de dolari.

Mișcarea „șterge Facebook” este în creștere din cauză , în mare parte, a scandalului masiv de criptare a datelor, în care firma Cambridge Analytica a strâns informații cu privire la 50 de milioane de utilizatori Facebook, fără știrea lor.

Acton a părăsit Facebook (FB) în luna septembrie a anului trecut și a anunțat recent o investiție de 50 milioane de dolari în aplicaţia de mesagerie securizată “Signal” și s-a alăturat fundației companiei.

Facebook se află în centrul atenţiei a publicului, a politicienilor din Statele Unite şi a Marii Britanii vizând practicile sale de confidenţialitate a datelor.

Compania are și un impact financiar – valoarea de piaţă a companiei a scăzut cu 50 miliarde dolari  în ultima săptămână.

Acton este unul dintre mai mulți directori de tehnologie și investitori care fac apel la Facebook.

Marți, Roger McNamee, un investitor de pe Facebook și fostul mentor al CEO-ului Mark Zuckerberg, a declarat că rețeaua socială se confruntă cu o criză a încrederii publice „care va distruge compania”.

Ștergerea contuli de Facebook nu poate fi o opțiune viabilă pentru unii, dar cei care vor să se desprindă de platforma Facebook ar trebui să ștergă și aplicațiile pe care Facebook le deține, printre care se numără WhatsApp și Instagram. Semnalul este o alternativă sigură pentru persoanele care aleg să părăsească WhatsApp.